Warmtepomp

De werking van een warmtepomp wordt vaak vergeleken met de werking van een koelkast. Een warmtepomp maakt geen warmte, maar verplaatst warmte. Bij een koelkast wordt de warmte weggenomen uit de koelkast en achter de koelkast terug afgegeven. Een warmtepomp daarentegen haalt warmte uit de buitenomgeving (lucht, bodem, water…) en geeft deze warmte af aan de woning. Op die manier wordt de woning verwarmd.

Een compressor zorgt ervoor dat dit warmtetransport kan gebeuren. Enkel deze compressor verbruikt elektrische energie. Terwijl een klassiek verwarmingssysteem zijn energie voor 100% uit de brandstof haalt, onttrekt een warmtepomp maar liefst 75% tot 80% van de nodige energie uit de omgeving. De overige 25% tot 30% van de energie wordt uit het elektriciteitsnet gehaald. Een warmtepomp is bijgevolg een bijzonder energiezuinig alternatief voor een traditionele cv-ketel. Onze warmtepompen kunnen temperaturen aanmaken tot 55°C. Hoe lager de gevraagde temperatuur is, hoe zuiniger de warmtepomp kan werken.

Wenst u een installatie met vloerverwarming, een aansluiting op uw bestaande radiatoren of een combinatie? Het kan! Ook een totaaloplossing met zonnecollectoren of een energievat is mogelijk. Bij Janssen EAP kan u terecht voor kwaliteit en maatwerk.

Een warmtepomp heeft nog meer voordelen. Zo heeft u geen schoorsteen meer nodig, betaalt u geen huur voor uw gasmeter, heeft u geen stookolietank nodig en bent u onafhankelijk van de gas- en stookolieprijzen. Een combinatie met pv-zonnepanelen zorgt ervoor dat u zelfs gratis kan verwarmen.

Contacteer ons voor een offerte op maat. Wij komen altijd de woning op voorhand bekijken en houden rekening met de wensen en het budget van de klant.